qZ9ktvHMyD

Procesul de productie Sandwichuri ambalate:

Sandvisuri ambalate în atmosferă modificată (MAP)

Producătorii de sandvisuri ambalate caută în permanenţă diferite metode de a prelungi termenul de valabilitate.

Fără a modifica insa proprietăţile chimice sau fizice ale produselor alimentare sau a adăuga aditivi sau conservanti, sandwichurile ambalate în atmosferă modificată (MAP) reprezinta modul ideal de a fabrica sandwichuri astfel incat prospetimea, textura si valorile nutritive ale acestora sa nu fie afectate, rezultatul fiind un termen de valabilitate usor marit (de la 3 la 7 zile). Aceasta este o metodă naturală a cărei popularitate creşte rapid la nivel internaţional.

Avantajele sandwichurilor ambalate in atmosfetra modificata:

– se prelungeşte durata de valabilitate a sandvisului cu cîteva zile
– se prelungeste termenul de valabilitate fără substanţe chimice sau congelare
– este o barieră pentru microorganisme;
– se păstrează prospeţimea şi valoarea nutritive cat si gustul, textura ;
– aspectul exterior atractiv;
– comoditatea în distribuţie şi manipulare.
– Sporesc vânzările prin satisfacerea cererii crescânde de produse proaspete şi produse
conservate în mod natural
– Eficientiza in comercializare reducand riscul pierderilor cauzate de expirarea rapida a produsului.

La ambalarea produselor în atmosferă modificată, se tine cont de trei factori importanţi:
– volumul produsului ambalat să fie în intervalul de 1/2 < V< 2/3 din volumul ambalajului. Această condiţie permite ca amestecul de gaz să acopere produsul în întregime;
– temperatura de păstrare a produsului ambalat să fie în intervalul de 0..+4°C. Deşi produsul se află în atmosferă modificată, aceasta nu are un efect bactericid.Este necesar de respectat nivelul scăzut de infestare cu bacterii patogene a materiei prime;